Bakrunn for klubben

Stiftelsen har skjedd

HAUKELIGREND 27. AUGUST 1994

Stiftelsesmøte for

MeiteMackens
Venner

 

I. MEDLEMMER

MeiteMackens Venner ble offisielt stiftet den 27. august 1994 med følgende medlemmer:

  • Frank William Jon, Belsjøtoppen 2, 1450 Drøbak. Tlf. 64-931070, e-mail frankjon@online.no
  • Bjørn Olav Olsen, Kråkåsveien 55, 3229 Sandefjord. Tlf. 34-465799, e.mail olsen@hlo.no
  • Yngve Bersvendsen, Ulsberglia 134, 5135 Flaktveit. Tlf. 55-194941, e-mail bersvendsen@nsd.uib.no
  • Frank Bersvendsen, Holmengrenda 15 B, 0771 Oslo. Tlf. 22-494522, e-mail frankb@toptemp.no

 

II. BAKGRUNN

1984

Det hele startet i juli 1984. Frank William Jon, Bjørn Olav Olsen og Yngve Bersvendsen møttes på butikken til William Jon i Oslo. Disse fire karene dro til Hetteområdet via Mårbu på Hardangervidda øst. Fra Mårbu var det 5 times rask tur over fjellet. Vi overnattet i 4. manns telt. Frank's hund Axie på 3 måneder var også med. Fiskelykken holdt til middags og kvelds. Det erindres at fire voksne karer, fire store sekker og en bikkje i et firemannstelt gjorde tilværelsen noe trang. Men turen var flott i mye bra vær.

1992

Det gikk altså 8 år før neste tur ble arrangert, til Tuva ved Geilo, Hardangervidda nord, juli 1992. Deltakerne var Yngve, Bjørn Olav, Frank Jon og Frank Bersvendsen. Turen fra Oslo gikk fort idet mobiltelefonen ble hyppig brukt til å administrere vikarbyrået til Frank Bersvendsen. På Geilo møtte vi Yngve etter en forsinket togtur fra Bergen. Fisketuren ble mer en solferie enn fisketur idet gradestokken knapt var under 30 grader. Fiskelykken var altså ikke allverden, kun en ørret på 20 gram. Men en strålende tur var det, i sydentemperatur, og med ditto solforbrenninger. På slike godværsdager, hvor naturens frodighet, skjønnhet og mangfold kommer til sin fulle rett, fylles man med høystemt erbødighet overfor denne vår fantastiske planet. Det gir opplevelser som man legger seg på minnet.

1994

De to første turene har Frank Jon vært generalsekretær for. Dette vervet ble i 1994 overtatt av Bjørn Olav.

25.-28. august 1994 var tidspunktet for årets høydepunkt. Deltakere var Bjørn Olav, Frank Jon og Yngve. Turen var planlagt til Haukelisæter. Frank Bersvendsen kunne ikke møte og med uklare begrunnelser ble han tildelt en advarsel, og har herved status som prøvemedlem.

Frank og Bjørn Olav kjørte sammen fra Sandefjord og skulle møte Yngve på Haukelisæter. Han tok Haukeliekspressen fra Bergen, men beklageligvis gikk han først av bussen når den nådde Haukeligrend, ca. 3 mil etter Haukelisæter. Dette førte til mye hodebry og adskillige telefoner. Etter iherdig jobb fra Frank og Bjørn Olav lyktes det til slutt å finne ham og turen kunne begynne. Det må nevnes at denne hendelsen ikke ble unnlatt nevnt i løpet av turen.

Turen gikk nordover mot Hardangervidda. Etter 2 1/2 times rask gange i tett tåke og noe regn nådde vi vårt mål; Mannevann. Været var temmelig røfft, med regn, hagl og tåke nesten hele tiden. Vi lånte en båt av noen dansker på reinsdyrjakt som hadde leid en hytte, og "dorget" med fiskeredskapene ute. Man måtte passe på at man ikke var mer enn 10-15 meter fra land, ellers ble det grått i alle retninger. På fjellet snakker man om å "gå i ring" i dårlig sikt, men her kunne man risikere å "ro i ring". Fiskelykken var brukbar, 7 ørreter av pen størrelse. Den bet på spinner, Salmon Salar og sjølfiske med makk. Siden været var så dårlig ble det tilsvarende god anledning til sosialt teltliv og kortspill.

På grunn av en våt tilværelse ble det enstemmig besluttet å avbryte turen en dag før planlagt. Haukeligrend Motell var anbefalt etter grundige forstudier av Yngve, og i et ufyselig vær, der medlemmenes karakterstyrke kom vel til sin rett, kom vi til Haukelisæter. Vi bevilget oss en halvliter, og den smakte under de rådende forhold aldeles fortreffelig.

Etter en dusj på motellet var vi klar for nye øvelser. Vi inspiserte først stedets lokaliteter, for deretter å gang med det viktigste, nemlig den formelle stiftelsen av MeiteMackens Venner.

Det må klart understrekes at MeiteMackens Venner er en tre stjerners forening, jfr. Sørreisas kommunevåpen. Oppvekst og miljø i Sørreisa er stor takk skyldig og den direkte årsak til at denne forening er stiftet. Vår bakgrunn fra det første kull på Sentralskolen har som en forstår gitt oss den nødvendige ballast.

Det må i denne forbindelse nevnes at vårt Meitemack-emblem ble ervervet på motellet. Det skjedde da Frank ble oppmerksom på et svært Mack-skilt som hang på veggen på motellets pub. Umiddelbart viftet Frank på kelneren og la en tusenlapp på bordet med formaningen; "det skiltet kjøper vi". Fungerende generalsekretær følte umiddelbart at en slik økonomisk-materiell holdning stod i en viss motsetning til foreningens ånd, men så raskt potensialet av denne transaksjonen. Etter litt frem og tilbake ble vi tilbudt det vakre emblemet for kr. 300. Dette skiltet er nå blitt klubbens logo.

Besøket på Motellet viser seg forøvrig å bli svært vellykket idet daglig leder var en utflyttet lofotværing, hvis lokalkunnskap ga oss svært mange tips om fremtidige frilufts- og fiskemuligheter i området.

III. VEDTEKTER

Det vises til eget vedlegg.

IV. GENERALSEKRETÆR

Yngve Bersvendsen fikk den ære å bli valgt til foreningens første offisielle generalsekretær, og skal virke fram til og med førstkommende arrangement.

Klubbens medlemmer fra venste. Bjørn Olsen Frank Bervendsen Yngve Bersvendsen Frank Jon